root nasıl atılır

Root Nasıl Atılır?

Root, sadece Anroid kullanıcılarının yapabileceği bir işlemdir. Normal bir Android kullanıcısının yapabileceği şeyler limitlidir. İnternete girer gezersiniz veya Google Play aracılığı ile oyun indirip oyun oynarsınız. Rootlu cihazda ise yapabilecekleriniz sınırsızdır. Herhangi bir limit yoktur. Cihazınızın işletim sistemini her türlü modifiye edebilirsiniz. Hatta istediğiniz programları özgürce yükleyebilirsiniz.

Root Nasıl Atılır?

Root atmak için gereken tek şey Android bir cihaz ve KingRoot programıdır. Fakat Root işlemine başlamadan önce telefonunuzu yedeklemeniz sizin açınızdan iyi olacaktır. Çünkü Root esnasında telefonunuz çökebilir veyahut telefon sisteminiz arızalanabilir. Bu programı indirerek Root yapmaya başlayabilirsiniz. Bazı telefonlarda ise bu işlem uzun sürebilmektedir. Bu yüzden program işini bitirene kadar lütfen bekleyiniz. Arada bir telefonunuz açılıp kapanabilir panik yapmayın ve bitmesini bekleyin. Genel anlamda en kolay Root bu şekilde atılmaktadır. Root işlemi bittikten sonra Google Play’den indirebileceğiniz bir Root kontrol programı ile cihazınızın Rootlu olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Root attıktan sonra ise yapabilecekleriniz sizin sınırınıza ve hayal gücünüze bağlı diyebiliriz. Birkaç örnek vermek gerekirse; Telefonunuzun fenerini arttırabilirsiniz, farklı temalar deneyebilirsiniz, telefona önceden yüklü gelen uygulamaları silebilirsiniz, hatta uygulamaları telefon belleğinden SD( hafıza) kartına taşıyabilirsiniz böylece telefonun dâhili hafızasını rahatlatacak ve telefon sistemi daha rahat çalışacaktır.

Root Atmanın Zararları Nelerdir?

Telefona Root atmak her zaman iyi bir şey değildir. Her ne kadar yararı da olsa aynı zaman da zararı da mevcuttur. Bazı telefon üreticileri Root atmanın yazılıma müdahale olmasından dolayı cihazınızı garanti dışı sayabilmektedir. Aynı zamanda bazı ülkelerde ise telefona Root atmak yasak olarak biliniyor. Eğer çok fazla uygulama indiren ve kullanan biriyseniz üçüncü parti yazılımlar sebebiyle telefonunuza bu şekilde virüs bulaştırabilirsiniz. Diğer yandan telefonunuza Root yaptığınız için telefonunuzun üreticisi size güncel sürüm güncellemesi vermeyebilir. Bunun için internette yapacağınız kısa bir araştırma sonucu bu güncellemeyi bulup kendiniz yükleyebilirsiniz. Fakat bu güncelleme olayı bir avantaj olabilmektedir. Çünkü çıkan güncellemeler ülkemize geç geldiği için siz yurt dışı kaynaklardan elde edebileceğiniz güncellemeleri daha erken kullanabilirsiniz.

Yorum Yap