1. Ana Sayfa
  2. Teknik Bilgiler
  3. Hotmail Hesabı Nasıl Kapatılır?

Hotmail Hesabı Nasıl Kapatılır?

Hotmail Hesabı Nasıl Kapatılır?

Hotmail, Dünya çapında milyonlarca insan tarafından kullanılmakta olan e-posta sağlayıcılarından biridir. Güvenli ve hızlı bir şekilde iletişim imkanı tanıyan Hotmail, iletişimi biraz daha kolay bir hale çeker. Zamanla hesabını eskisi gibi kullanmadığını fark eden kullanıcılar, e-posta hesaplarını kapatmak isteyebilirler. Bu karar kişisel verilerin güvenliği açısından bir hayli doğru bir karardır. Bu yazımızda Hotmail hesabını kalıcı olarak silmek için yapmanız gereken adımları bulacaksınız.

Nasıl Yapılır?

Hotmail hesabını tamamen silmek için öncelikle hesabınıza giriş yapın. Sağ üstte yer alan bölüme ulaşarak buradan ‘’hesap ayarları’’ yazısına tıklayın. Karşınıza gelecek menünün en altında yer alan ‘’hesabı kapat’’ yazısına tıklayın. Bu seçeneğine tıkladıktan hemen sonra, neden bu işlemi yapmak istediğinize dair bir soru gelecektir. Buna da cevap verdikten sonra, hesabınızın kapanmasını sağlayabilirsiniz. Bu adımdan sonra tüm veriler ve hesabınız kalıcı bir şekilde silinecektir. Bu işlemin geri dönüşü olmadığından dolayı, işlemi yapmadan önce bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederiz.

Hesabınızı Kapatmadan Önce Yapmanız Gerekenler

Eğer hesabınızı kapatırsanız, bir daha Microsoft ürünlerine bu hesabı kullanarak giriş yapmanız mümkün değildir. Bu nedenle işleme başlamadan önce bazı adımları atlamamalısınız. Aksi halde ileride hesabınızı kapattığınızdan dolayı pişmanlık çekebilirsiniz.

  • Hesabınızda para bulunuyorsa, bu parayı harcayarak bu şekilde hesabınızı kapatmanız daha iyi olacaktır. Hesabınızdaki bakiye durumunu öğrenmek için hesabınızla birlikte oturum açmanız yeterlidir.
  • Eğer Hotmail hesabınızla birlikte bir abonelik başlatmışsanız, bir daha bunlara ulaşamayacağınızı üzülerek belirtmeliyiz. Bu nedenle Office 365, Xbox, Outlook.com gibi yerlerde aboneliğiniz varsa, buradaki aboneliklere son kez göz atmanız gerekiyor.
  • Hesabınızı kapattıktan sonra, size ait olan verilere ulaşmanız bir daha söz konusu olamaz. Önemli e-postalar, belgeler, metinler, fotoğraflar vs. bir daha hesabınız üzerinden ulaşamayacağınız şeyler arasındadır. Aynı zamanda kişilerinizde bu işlemle birlikte tamamen silinir. Eğer bunlara her daim ulaşmak istiyorsanız, verilerin mutlaka yedeklenmesini sağlamalısınız. Bunun için Google tarafından sunulan servisleri inceleyebilir ve diğer bulut sistemlerini kullanarak bunların yedeğini alabilirsiniz.
  • Eğer hotmail hesabını silme fikrinden vazgeçtiyseniz, 60 gün içinde oturum açarak yeniden hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Kimler Neler Demiş?

avatar
  Subscribe  
Bildir