Google Play Store Hesabı Nasıl Silinir? | Müşteri Hizmetleri




Google Play Store Hesabı Nasıl Silinir?

Google Play Store Hesabı Nasıl Silinir?

Google Play Store hesabı aslında Google hesabınızla birlikte yönettiğiniz bir hesaptır. Yani Google Play Store hesabınızı tamamen silmek istediğinizde Gmail, Youtube, Drive, Takvim gibi yerlerin hepsini silmiş olursunuz.

Bu Hesabı Sildiğinizde Neler Olur?

  • Google’ la ilişkili olan giriş yaptığınız yerlerde oturum açamazsınız.
  • E-posta ve fotoğrafları görüntüleyemez ve gmail hesabınıza giriş yapamazsınız.
  • Youtube’da bulunan abonelikler silinmiş olur.
  • Google Play Store üzerindeki hesabınız silinirken, aynı zamanda film ve dizi gibi içeriklerinizde silinmiş olur.
  • Chrome üzerinde kaydettiğiniz tüm bilgileri kaybedebilirsiniz.
  • Eğer Gmail’e bir süre sonra tekrar üye olursanız, yeniden aynı kullanıcı adını alamazsınız. Ve sizin yerinize başka kullanıcının da bu adı alması mümkün değildir.
  • Eğer Android bir cihaz kullanıyorsanız, Google Play Store üzerinden yeni bir oyun, uygulama, film ve kitap indiremezsiniz. Aynı zamanda cihazınızda var olan uygulamaların güncellemeleri de yapılamaz.
  • Android cihazınızda kaydedilmiş olan tüm oyun başarıları, istatistikleri ve diğer bilgileri de bu hesapla birlikte silinmiş olacaktır.
  • Son olarak istediğiniz verinin Drive’ a kayıt edilmesi mümkün değildir. Android Backup Service üzerinden de yedeklenme yapılması söz konusu değildir.

Hesap Nasıl Silinir?

Öncelikle ilk olarak myaccount.google.com üzerinde bir oturum açmanız gerekiyor. Buraya giriş yaptığınızda hesap tercihleri kısmını göreceksiniz. Bu yazının hemen altında ”hesabı ve hizmetleri sil” seçeneğini tıklayın. Silmek için ‘’Google Hesabını ve verilerini sil’’ seçeneğini işaretleyin.

Talimatlara uyarak daha sonradan sil yazısına tıklayın. Bu şekilde hesabınızı çok rahat bir şekilde silmiş olursunuz. Eğer bir süre geçtikten sonra yaptığınız bu Google hesabı silme işleminden pişmanlık duyduysanız, bununda kolayı vardır. Bu yolu kullanarak yeniden hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

Google, hesabını silen kullanıcılara 3 hafta tanımıştır. Eğer bu süreç içinde Google’a dönerseniz kaldığınız yerden hesabınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Aynı zamanda verilerinizide kullanabilir ve herşeye kaldığı yerden sorunsuz bir şekilde devam edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey ise hesap kurtarma adımlarını harfiyen yerine getirmektir. Bu sayede hesabın size ait olduğunu ispat ederseniz, artık bundan sonraki zamanlarda rahatlıkla bu hesabı kullanabilirsiniz.

Cevapla