Sağlık Bakanlığı Çağrı Merkezi İletişim Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası

Sağlık Bakanlığı Çağrı Merkezi İletişim Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası

Bu makalemizde Sağlık Bakanlığı çağrı merkezi iletişim müşteri hizmetleri telefon numarası hakkında bilgi vereceğiz. Bu iletişim numarasından Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçerek istek, şikayet ve önerilerinizi iletebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı Müşteri Hizmetleri Numarası

2 Mayıs 1920 tarihinde kurulan Sağlık Bakanlığı, günümüzde de faaliyet göstermektedir. Selçuklu-Osmanlı tıp geleneğinde süreklilik yanında, sağlık hizmetlerinde de bir kültür birliğinin varlığı söz konusudur. Cumhuriyetin kuruluşuyla gelişen yapı sayesinde, bütün kurumları ile devlet örgütlenmesi ve hizmet politikalarının oluşturulmasında batıya doğru yol izlenmiştir.

İlk sağlık bakanı olan Adnan Adıvar, ilk dönem sağlıkla ilgili düzenli bir kayıt fırsatı yakalayamamıştır, daha çok yaraların sarılmasına  yönelik çalışmalar sergilemiştir.

Cumhuriyetin ilanından sonra ki sağlık bakanı olan Refik Sağlam, 1937 ye kadar süren bakanlığı süresince günümüz sağlık hizmetlerinin oluşmasıdaki temeli o zaman atmıştır. Gelişimlerde büyük fayda sağlamıştır. 1923 lü yıllarda sağlık hizmetleri, hükümet, belediye ve karantina tabiplikleri, küçük sıhhıye memurlukları, 86 adet yataklı tedavi kurumu, 6437 adet hasta yatağı, 554 hekim 4 hemşire, 69 eczacı, 560 sağlık memuru ve 136 ebe ile veriliyordu.

Sağlık hizmetleri, geniş bölgede tek amaçlı hizmet modeliyle yürütülmektedir. Nüfusun çk olduğu yerden başlayarak her yerde muayene ve tedavi evleri açılmıştır.

İllere rehber olmak üzere 1924 de Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Sivas numune hastaneleri ve 1936 da Haydarpaşa Numune Hastanesi açılmıştır. Daha sonraki yıllarda tamamlanan Numune hastaneleri sayısı 7 ye çıkmıştır.

Aşılama oranlarındaki düşüklükler nedeniyle her yıl aşı takvimine yeni aşılar eklenmiştir. Sağlık personelleri gelir azlığı çekerken bugün gelirlerinin sürekli takipçisi olmuş durumdadır. Sağlık alanında alınan kararlar kamu sektöründen özel sektöre, en yoksuldan en zengine kadar vatandaşın hayatında yer bulmuştur.

Günümüzde bu sayı yüzlere binlere çıkmıştır. Artmaya git gide devam etmektedir. Gelişen teknoloji sayesinde, sağlık alanında da önemli gelişmeler olması elbette halkın faydasına olmuştur. Yatakların artması, doktorların artması vasıtasıyla daha kaliteli sağlık hizmeti verilmekte ve işler daha da kolaylaşmaktadır.  Uluslar arası alanda ülkenin gücünü artıran sağlık hizmetleri ve sektörler arası iş birliği için çok yönlü sağlık sorumluluğu alanında adımlar atılmıştır.

Sağlık Bakanlığı Çağrı Merkezi İletişim Müşteri Hizmetleri Telefon Numarası
112 -> Ambulans
113 -> Beyaz Kod
114 -> UZEM (Ulusal Zehir Danışma Merkezi)
171 -> Sigara Bırakma Hattı
182 -> MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi)
184 -> SABİM (Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi)

Arama Terimleri: sağlık bakanlığı çağrı merkezi, sağlık bakanlığı iletişim, sağlık bakanlığı müşteri hizmetleri, sağlık bakanlığı telefon numarası, sağlık bakanlığı şikayet hattı, sağlık bakanlığı müşteri hizmetleri numarası, sağlık bakanlığı şikayet

2 Yorum

  1. yunus şentürk 24 Mart 2020
  2. İnsan hayati icin Yapay kan ve organ gelistirme 21 Haziran 2021

Yorum Yap