whatsapp bağlantı sorunu

Whatsapp Bağlantı Sorunları Nasıl Giderilir?

Whatsapp bağlantı sorunları sık bir şekilde karşınıza çıkıyorsa, bazı adımları yapmanız iyi olacaktır. Özellikle bu durumun ortaya çıkışı genel olarak internet ve cihaz problemlerinden kaynaklıdır. Sorunun tespitini yaparsanız, durumu daha erken zamanlarda ortadan kaldırabilirsiniz.

Telefonu Kapatarak Yeniden Açın

Başta Whatsapp bağlantı sorunları olmak üzere, telefonu yeniden kapayıp açmanız pek çok cihaz sorununun çözülmesine neden olabilir. Genel olarak bu şekilde bağlantı sorunlarına dair bir çözüm alabilirsiniz.

Sürüm Güncellemeleri

Uygulamanın sürümüne gözatmanız sorunun nedenini ortaya çıkarabilir. Özellikle eski sürümlerde uygulamayı kullanmaya devam ediyorsanız, başta internet hataları olmak üzere pek çok sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun yanında uygulamanın yeni özelliklerinden de faydalanmanız ne yazık ki mümkün olmayacaktır. Bu nedenle uygulamanın yeni bir sürümünün olup olmadığının kontrolünün yapılması gerekir.

Ağ Ayarları

Telefonun uçak modu bir kereliğine açıp kapayarak sorunun çözülmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanında ağ ve internet bölümü üzerinden hücresel veriyide açık hale getirebilirsiniz. Eğer internet tercihinizi wifiden yana kullanıyorsanız, yine wifiyi açıp kapamakta sorun hakkında bir çözüm almanıza neden olabilir.

Bazı wifi ayarlarıda bu duruma neden olabilir. Özellikle ‘’uyku modunda wifi kapatılsın’’ seçeneğini kullanıyorsanız, bağlantı sorunlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu nedenle özelliği pasif hale getirerek, wifiyi her daim açık kalmak üzere değiştirebilirsiniz.

Halen sorun çözülmediyse farklı ağ seçenekleri üzerinde sorunun halen devam edip etmediğini gözlemleyin. Eğer ağ değiştirdiğinizde erişim sorunsuz bir şekilde sağlanıyorsa, o zaman sorunun cihazdan değil ağdan kaynaklı olduğu kesindir.

İşletim Sistemleri

Öte yandan kullanmış olduğunuz android sürümününde bağlantı sorunlarına neden olabileceğini söylemeliyiz. Telefon için getirilen en son sürümün kullanıldığından emin olmalısınız. Bunun için telefonun ayarlar bölümüne giriş yaparak burada telefon sürümü hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Eğer yeni bir güncelleme varsa, güncellemeyi başlat seçeneği üzerinden işletim sistemini değiştirmeniz mümkün olacaktır.

Uygulamayı Silip Tekrar Yükleyin

Bütün bunlar sorunun önüne geçmediyse ve halen uygulama hakkında sık sık hata mesajları almaya devam ediyorsanız, cihazdan Whatsapp uygulamasını silerek aldığınız tüm hataların önüne geçebilirsiniz. Tabi uygulamayı siler silmez gereksiz dosyaların kaldırılması gerektiğini unutmamalısınız.

Yorum Yap