kablosuz ağıma kimler giriyor

Kablosuz Ağa Kimlerin Bağlandığını Görme

İnternetinizin yavaşlaması kablosuz ağıma kimler giriyor şüphesini ortaya çıkarabilir. Özellikle sürekli olarak internette dalgalanmalar yaşanıyorsa, bu şüpheler biraz daha artacaktır. Kablosuz ağınıza kimlerin girdiğini öğrenmek için, aşağıda tüm yöntemler sıralanmıştır. Bunlara bakarak kimlerin kablosuz ağa girdiğini kısa sürede öğrenebilirsiniz.

Modem Işıklarına Bakın

Kablolu ve kablosuz modemlerin üzerinde bağlantı durumunuzu ortaya çıkaran bazı ışıklar vardır. Bu ışıklar gelen ve giden bağlantıları gösterir. Eğer interneti aktif olarak kullanmaya devam ediyorsanız, bu ışıklar sürekli yanıp sönecektir. Bu yöntem üzerinden internete giriş yapmadığınız zamanlarda, kesin bir tespit yapabilirsiniz. İnternetinizi kullanmadığınız zamanlarda bile buradaki ışıklar yanıp sönüyorsa, o zaman mutlaka internet şifrenizi değiştirmeniz gerekir.

Ağ İzleme Programı Kullanın

Eğer daha gelişmiş özelliklere sahip olan bir araç arıyorsanız, internet üzerinde pek çok ağ izleme programının olduğunu belirtmemiz gerekir. Bu programlardan istediğinizi bilgisayarınıza yükleyerek, kablosuz ağınıza sızan kişileri dakikası dakikasına tespit edebilirsiniz. Bunun yanında kullanıcıların ağ güvenliği için pek çok özelliği içinde barındıran bu programlar, bunlara tek tıkla ulaşım sağlayarak kullanıcıları büyük bir dertten kurtarıyor.

Modem Arayüzüne Giriş Yapın

Bu yöntemi kullanabilmek için 192.168.2.1 veya 192.168.1.1 adresini ziyaret etmeniz gerekiyor. Genel olarak ana sayfadaki durum bilgileri üzerinden çok rahat bir şekilde modeme bağlananları görebilirsiniz. Bazı modem modellerinde bağlı cihazları görebilmek için modemin şifresini kullanarak giriş yapmanız gerekecektir.

Daha Güvenli Ağ İçin Bunlara Dikkat

Bu tarz güvenlik sıkıntıları sürekli olarak aklınıza geliyorsa, kablosuz ağınızı daha güvenilir bir hale getirmenizi tavsiye ederiz. Günümüzde çok rahat bir şekilde sızılan türler olan WEP ve WPA tarzındaki protokolleri kullanmaktan vazgeçmelisiniz. Bunların yerine günümüzde ısrarla önerilen ağ protokolleri arasında olan WPA2 ve WPA2-AES tarzındaki türleri tercih etmelisiniz. Bunlar son derece karışık bir yapıya sahip olduğu için, korsanların ağa sızmaları çok zor olacaktır.

Eğer güvenlik adına her türlü adımı yaptıysanız ama halen internetinizin yavaş olduğundan yakınıyorsanız, o zaman internet sağlayıcıyla iletişime geçmeniz gerekir. İnternet paketinizi bir üst seviyeye getirebilir veya internet durumunu iyileştirme gibi ayarların yapılmasını isteyebilirsiniz.

Yorum Yap