telefon suya düşerse ne yapmalısınız

Telefon Suya Düşerse Ne Yapmalısınız ?

Cep telefonları, sıklıkla kullanılan cihazlar arasında olduğu için bazen sıvı temaslarının olması kaçınılmaz bir durum olabiliyor. Telefon kullanıcılarının sıklıkla başına gelen bu durum, kullanıcıların bazen konu hakkında hata yapmasına neden olabiliyor. Bu sorunu atlatabilmek için, telefon sahiplerinin mutlaka yapması gerekenler ise şöyledir:

Telefonunuzu Önce Kapatın

Telefon suya düşünce ne yapılır diye soruyorsanız, saniyelik gecikme bile yaşamadan mutlaka telefonu kapatmanızı öneririz. Gecikmeler nedeniyle alınan hasarın oranında artışlar yaşanabilir. Bu nedenle elinizi biraz çabuk tutmanız iyi olacaktır.

Telefonunuzu Parçalara Ayırın

Daha sonra telefondan pili çıkararak, sim kart ve hafıza kartını da telefondan ayırın. Bu şekilde telefonun ayrılabilen her kısmını, ayırarak bu şekilde havayla temas etmesine olanak sağlayın. Bu adımdan sonra vakumlama kısmına geçmeniz gerekir.

Suyu Vakumlayın

Telefonun şarj ve kulaklık girişi yerlerini vakumlayarak sıvının dışarı çıkmasını sağlayın. Bu işlemi aynı zamanda ağzınızla da yapabilirsiniz. Vakumlu makineler bunun için iyi bir karar olurken, suyun girdiği tüm alanlara daha rahat bir şekilde ulaşımı sağlayacaktır. Fön makinesini ise, bu sırada kesinlikle kullanmamanız gerekir. Aksi halde telefonda ulaşan hasarın boyutunun bir üst seviyeye çıkmasına neden olabilirsiniz. Suyun ulaşmadığı yerleri de su altında bırakan fön makineleri, işin içinden çıkılmaz bir hal yaratacaktır. Bunun yanında vakum makinesi yoksa, elektrik süpürgesi kullanarakta bir sonuç almaya çalışabilirsiniz. Tabi bu sorun için elektrik süpürgesini kullandığınızda, daha iyi çekeceğini düşünerek çok yakın bir temasta bulunabilirsiniz. Bu durum cihazın statik elektrik yüzünden daha fazla zarar görmesine neden olacaktır. Bu nedenle elektrik süpürgesini biraz daha uzak tutmanızda fayda var.

Suya Düşen Telefonu Kurtaran Alternatif Yöntem: Pirinç

Pirincin nem alma konusundaki başarıları çok meşhurdur. Bu özelliğinden yararlanarak telefonun içinde bulunan nemin kökünü kurutabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken üstteki adımları eksiksiz olarak yaptıktan sonra, cihazı bir gece boyunca pirince yatırmaktır.  Bu uygulama sırasında cihazın tamamen kaplandığına emin olmalısınız.

Bakım Sonrası

Bütün bu adımları uyguladıysanız, artık telefonunuzu test etmenin zamanı gelmiş demektir. Eğer sorunlar halen devam ediyorsa, teknik servise başvurmanız doğru olur.

Yorum Yap