İşkur Açılış Kapanış Saati Çalışma Saatleri

İşkur Açılış Kapanış Saati Çalışma Saatleri

Bu makalemiz İşkur açılış saati kaçta? İşkur kapanış saati kaçta? İşkur çalışma saatleri gibi konularda okuyucularımıza bilgi vermek amacıyla yazılmıştır.

İşkur Çalışma Saatleri

Türkiye’de yaşayan vatandaşların iş bulması ve gelecekteki meslekler hakkında temel eğitimlerin alınabilmesi hizmetlerini sağlamakta olan İŞKUR, ilk olarak 1946 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafınca kurulmuş olan İŞKUR, aynı zamanda özerk bir kuruluş olma özelliğine de sahip olmaktadır. Ülkemizde farklı amaçlar için hizmet veren çok sayıda marka ve firma bulunmaktadır. Bu firmaların eleman ve personellere ihtiyaç duyması sonucunda, özel anlaşmalar ile devlet güvencesi altında ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamakta olan İŞKUR’un tam adı ise Türkiye İş Kurumu olarak bilinmektedir. Ancak 1946 yılında ilk kez kurulmuş olan İŞKUR, o dönemlerde İş ve İşçi Bulma Kurumu olarak hizmet vermiş olsa da, yakın bir geçmiş tarihten itibaren, yeni ismi ile hizmetlerini sürdürmekte başlamıştır. 2003 yılında yeni iş kanunu ile birlikte Türkiye İş Kurumu olarak hizmet vermekte olan İŞKUR, ülkemizin tüm şehir ve bölgelerindeki şubeleri sayesinde, insanların iş bulmasını daha kolay hale getirmekte ve son yıllarda da istihdamların önünü açmaktadır.

Yaşadıkları il ya da ilçelerdeki İŞKUR şubelerine gitmek ve kendi istedikleri meslek türlerine göre iyi bir koşullarda işe girebilmek isteyenler tarafından en fazla merak edilen sorulardan bazıları da İŞKUR şubelerinin sabah saat kaçta açıldığı, kapanış saati, hangi günlerde açık olduğu ve resmi tatil günleridir. Türkiye’de çeşitli alanlarda hizmet veren resmi kurum ve kuruluşlarda, genel olarak hafta içi çalışma bulunmakta ve bu kurumlar hafta sonları hizmet vermemektedir. Aynı çalışma prensibi İŞKUR’da da görülmekte ve İŞKUR şubeleri, vatandaşlara yalnızca hafta içi hizmet vermektedir.

Hafta içi sabah ilk olarak 08:30’da hizmet vermek üzere açılan İŞKUR şubeleri, 12:30 itibari ile öğlen arası vermektedir. Yaklaşık 1 saatlik öğle arasının ardından 13:30’da yenilen faaliyet vermek üzere açılmakta olan İŞKUR şubelerinin kapanış saati ise akşam 17:00 olarak görülmektedir. Cumartesi ve Pazar yani hafta sonları hizmet vermemekte olan İŞKUR, bunun yanı sıra Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, 1 Ocak, 29 Ekim, 15 Temmuz ve 23 Nisan gibi dini ve milli bayramlarda da resmi tatildedir.

İşkur Açılış Saati
08:30

İşkur Kapanış Saati
17:00

İşkur Çalışma Saatleri
08:30-12:30
13:30-17:00

İşkur müşteri hizmetleri adlı makalemizi inceleyebilirsiniz.

Arama Terimleri: İşkur açılış saati, İşkur kapanış saati, İşkur çalışma saatleri, 2019

Yorum Yap