telefonu güvenli hale getirmek

Güvenli Telefon İçin Kullanmanız Gereken Uygulamalar

Akıllı telefonlar sayesinde günlük yapılan iş sayısında her gün biraz daha büyük artış yaşanıyor. Özellikle iş görüşmeleri, ödemeler, önemli bilgiler daima olarak bu telefonlarda yer alabiliyor. Bu nedenle her zamankinden daha fazla şekilde bu cihazların güvenliğine önem vermek gerekiyor. Telefon için kullanabileceğiniz bazı basit uygulamalar sayesinde güvenlik konusunda bulunan sıkıntıları biraz daha bitirebilir ve bu sayede aklınızda bulunan güvenlik konularını biraz daha ortadan kaldırabilirsiniz. İşte mutlaka herkesin kullanması gereken o akıllı telefon uygulamaları:

Lastpass:

Lastpass uygulaması akıllı telefonunuzda kullanmış olduğunuz şifrelerin biraz daha kolay bir şekilde saklanmasını sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama üzerinden internette daha güvenli bir şekilde gezinebilir ve banka bilgilerinizi biraz daha kolay bir şekilde saklayabilirsiniz. Özellikle hesaplarınıza ait olan şifreleri çok sık bir şekilde unutuyorsanız bu uygulama tüm bu sorunu çözmüş olacaktır. Tek tıkla tüm şifreleri bu şekilde kontrol edebilir bu sayede zamandan kazanmış olursunuz.

Signal

Özellikle mesajlaşma uygulamasını çok sık bir şekilde kullanıyorsanız bu uygulama tamda aradığınız özelliklere sahip olarak karşınıza gelecektir. Bu uygulamanın mantığı ise karşınızdaki kişilerle yapmış olduğunuz mesajlaşmaları güvenli bir şekilde tutan yapıya sahip olmasıdır. Bu sayede bu özel mesajları başka kişilerden koruyabilir ve bunların takip edilmesinin önüne bu şekilde geçebilirsiniz.

Tor Proxy

İnternet üzerinde gizli bir şekilde gezintiye çıkmak istiyorsanız, özellikle bu tarayıcı tam aradığınız cinsten olacaktır. Bu sayede internet üzerinde anonim bir şekilde gezinebilir ve bilgilerin kişiler tarafından öğrenilmesinin önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda Android sistemini de destekleyen bu uygulama, yasaklı halde bulunan tüm internet sitelerine de erişimi sağlar. Bu nedenle diğer internet tarayıcılarına nazaran daha özgür bir platform olmuş durumdadır.

Opera VPN

VPN uygulamalarından herhangi birini kullanırsanız, internet üzerindeki bilgilerinizin daha güvenli bir yerde tutulmasını sağlayabilirsiniz. Şüphesiz ki internetin en popüler VPN uygulamalarından biride Opera VPN olarak biliniyor. Son derece hızlı ve kullanışlı bir sistem olarak karşımıza çıkan bu uygulama sayesinde daha keyifli ve özgür bir internet gezintisini hemen yapmaya başlayabilirsiniz.

Yorum Yap