Google Şikayet

Google Şikayet

Google şikayetim var, Google şikayet var, Google şikayetlerini nereye yapabilirim? Google kullanıcı şikayetleri neler? Vb. sorulara cevap aradığımız bu makalede sorularınıza cevap bulabilir ve varsa şikayetlerinizi yorumlar kısmından diğer ziyaretçilerle paylaşabilirsiniz.

Google Şikayet

İnternetin ve teknolojinin önlenemez gelişimi ile birlikte modern toplum yaşamının önemli parçaları haline geldi. Dünyanın her yerinde insanlar günün her anında teknolojik cihazları ve dolayısıyla da interneti yoğun şekilde kullanıyor. Bu durumda interneti yaşamın vazgeçilemez elzem ihtiyaçlarından birisi haline getiriyor. İnternetin, mobil cihazların bu denli gelişiminde öncü rol üstlenen kuruluş ise Google şirketidir.

Dünyanın her yerinde en çok kullanılan arama motoru ve aynı zamanda da teknoloji şirketi olan Google, internet dünyasının önemli bir hakimi durumunda bulunuyor. İnternet aramalarından, dijital pazarlamaya, mobil cihazlardan yapay zekaya kadar her alanda yer alan bir şirket. Bu durumda dünyanın en büyük teknoloji ve internet şirketi konumunda yer almasını sağlıyor. Türkiye’de de ofisi bulunan ve hem bireysel kullanıcıya hem de kurumsal kullanıcıya odaklı geniş hizmet çeşitliliği ile bu gelişimin önemli bir parçası olmaya devam ediyor. Ancak ürün ve hizmetlerinin kullanımı sırasında ya da genel internet kullanıcılarının kullanım esnasında yaşadıkları problemlere kadar her türlü sorun için Google şikayet bildirimi yapılabiliyor.

Google tarafından sunulan ürün ve hizmetleri kullanan kullanıcılarda şikayet bildirimi oluşturabiliyor. Tüm dünyada her bir kurumsal yapının sağladığı ürün ve hizmetlerindeki problemlere istinaden destek çözümleri sunması zorunludur. Bu sebeple günümüzde Google tarafından kurulmuş olan bir Google şikayet servisi bulunuyor. Ancak Google’ nin bir internet hizmeti olması nedeni ile pek çok kullanıcı, şikayetlerini nasıl oluşturabileceklerine dair bilgi sahibi değil. Özellikle de Google müşteri hizmetleri numarasının olup, olmadığı başta olmak üzere şikayetler ile ilgili olarak işlemin hangi birimlerince gerçekleştirildiği merak edilebiliyor.

Geniş ürün ve hizmet çeşitliliğinin bulunuyor olması nedeni ile de hangi şikayetler için hangi Google iletişim bilgilerinin kullanılacağı da ayrı bir soru olarak kullanıcılar arasında öne çıkıyor. Bu gibi belirsizlikler ve sorular dolayısı ile de günümüzde pek çok kullanıcı şikayetlerini hatalı birimlere yapıyor ya da hiç şikayet oluşturamıyor. Bu durumda ya şikayet sürecinin normal olması gerekene göre çok daha uzun olmasına ya da mağduriyetin kalıcı olmasına neden olabiliyor.

Bu gibi durumlar ile karşı karşıya kalınmaması için Google şikayet bildirimlerinin nasıl yapılacağına dair bilgi sahibi olunması gerekiyor. Google’ nin sunduğu ürün ya da hizmetlerin kullanımı sırasında ya da kişisel/kurumsal kullanıma engel teşkil eden ya da daha farklı bir sorun oluşturan duruma ilişkin şikayet bildirimlerini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmek mümkündür. Google tarafından sunulan zengin ürün ve hizmet çeşitliliği içerisinde kullanılan ürün veya hizmete göre şikayet bildirimleri değişkenlik gösterebilmektedir.

Google tarafından sunulan bu ürün ve hizmetlerde kullanıcıların genellikle karşı karşıya kalabildikleri sorunlar için teknik bilgilendirmeyi sağlayan yardım yönlendirme sayfaları bulunuyor. Bu şekilde sorunlara çözüm sağlanabiliyor. Ancak bu çözüm kanalları üzerinden yapılan işlemlerle çözüm sağlanamaması ya da bu kanallarda yaşanan soruna çözüm bulunmaması durumunda Google iletişim kanallarından yardım alınabiliyor.

Gmail Şikayet

Google şikayet bildirimleri için internet ortamında yer alan Google “Bize Ulaşın” ekranı kullanılabiliyor. Bu ekranda hangi ürün ya da hizmet ile ilgili bir sorun yaşandığının seçilmesi ilk aşamayı oluşturuyor. İlk aşamanın geçilmesinin ardından yaşanan soruna ilişkin olarak sunulan sorun alternatifleri arasından seçimlerin yapılması ya da mevcut seçeneklerden farklı sorunlar için ilgili alanının doldurulması gerekiyor. Bu şekilde şikayet başvurusuna başlanabiliyor. Bu kanal üzerinden yapılan şikayet bildirimlerinde ilgili departmanlar tarafından incelemeler gerçekleştirilerek, kullanıcının vermiş olduğu iletişim bilgilerinden geri dönüş sağlanıyor. Bu noktada kullanılacak iletişim bilgileri telefon numarası ya da e-posta adresi olabiliyor.

Google Şikayet Hattı

İnternet araması, internet reklam hizmetleri ve arama motorlarına yatırım araçları gibi geniş hizmetleri bulunan çok uluslu ABD merkezli bir teknoloji şirketi olan Google, internet tabanlı ürünler ve hizmetler geliştiriyor.  1998 senesinden bu yana hızla büyüyen ve günümüzde hem internetin büyümesine hem de teknolojinin gelişmesine yön veren uluslararası bir teknoloji kuruluşu konumunda bulunuyor.

Günümüzün internet devi Google’ nin sağladığı hizmetleri kullanan kullanıcılar bir sorun yaşamaları durumunda bu konuda teknik destek alabiliyor. Tüm bireysel kullanıcı ve kurumsal kullanıcı aldığı hizmet çerçevesinde hızlı ve kolay bir şekilde müşteri destek çözümlerinden yararlanabiliyor. Google şikayet hattı ile alınan hizmette yaşanan sorunların en hızlı şekilde giderilmesi noktasında profesyonel destek alınabiliyor.

Google ürün ve hizmetlerini kullanan kullanıcılar, Google’ nin internet hizmetleri sunuyor olması nedeni ile de Google şikayet hattı gibi bir servisinin bulunup, bulunmadığı konusunda yeterli bilgi sahibi değil. Google’ nin Türkiye ofisi bulunuyor ve bu ofisi sayesinde çeşitli ürün ve hizmetlere yönelik olarak genel şikayet bildirimleri ya da diğer işlemler için teknik destek alınabiliyor. Ancak Google tarafından Türkiye’ deki ofisinde sağlanan müşteri destek çözümleri genel bireysel kullanıcının arama motoru gibi ürün ve hizmetlerinde yaşadıkları sorunları istinaden destek vermemektedir. Çünkü böyle bir desteği vermesi, dünya çapında mevcut olan milyarlarca aktif kullanıcı dolayısı ile mümkün olamıyor.

Google Adwords Şikayet

Bu gibi nedenler dolayısı ile de Google arama motoru gibi uygulamalarına yönelik olarak Google şikayet hattı üzerinden destek alınabilmesi mümkün değil. Ancak kurumsal olarak Google Adsense, Google Adwords ve diğer kurumsal çözümleri kullanan tüm tüzel kişilikler hızlı ve kolay bir şekilde şikayet birimini kullanabiliyor. Aslında Google Türkiye ofisine ait olan telefon numarası doğrudan bir şikayet birimi olarak faaliyet göstermiyor. Bu sebeple de kullanıcıların Google Türkiye Ofisi’ ni her türlü sorun ve teknik problem için arayarak, destek alabilmesi mümkün değildir. Tüketiciler Google destek sayfaları adı altında kurulan her bir ürün ve hizmetine ilişkin sayfaları kullanarak, şikayet bildirimlerini iletebiliyor.

Google Şikayet Telefonu

Çok uluslu bir internet şirketi olan Google tarafından Türkiye’ de kurumsal olarak faaliyet sunumu için açılmış olan bir Türkiye ofisi bulunuyor. Bu Türkiye ofisi kurumsal çözümlere odaklı olarak uluslararası şirketin, Türkiye ayağının yönetim ve denetimini gerçekleştiriyor. Bu çerçevede de Google Türkiye ofisi telefon numarasını genel bireysel kullanıcıların Google şikayet telefonu olarak kullanabilmeleri mümkün değil. Bu telefon numarası daha ağırlıklı olarak kurumsal çözümlere odaklı olarak sunulan hizmet ve yanı sıra uygulamalara yönelik olarak faaliyet gösteriyor. Google Türkiye Ofisi telefon numarası olarak ise İstanbul’da bulunan yerleşkesinin 0212 339 14 00 telefon numarası veriliyor. Bu telefon numarası sadece hafta içerisinde 09.30 ile 17.30 saatleri arasında aranabiliyor.

Google şikayet telefonu bulunmuyor olsa da genel kullanıcı, internet üzerinde kullandığı Google ürün veya hizmetine ilişkin bilgi sayfasında yer alan “Destek/Yardım” ekranlarından yaşadığı sorun ve mağduriyetlere istinaden şikayet bildiriminde bulunabiliyor. Bu kanallar üzerinden yapılan şikayet bildirimlerinde Google kullanıcıları, en kısa zaman dilimleri içerisinde ilgili birimlerden teknik destek alabilme şansını yakalıyor.

Özellikle de Google ilgili birimleri tarafından yapılan incelemelerde kullanıcıların yaşadıkları sorunlardaki haklılıkları doğrultusunda gerekli işlemler en hızlı şekilde gerçekleştiriliyor. Bu sayede Google ürün ya da hizmetlerini kullanırken, bir sorun yaşanması halinde bunun mağduriyet oluşturucu biçimde olumsuz halde kalması gibi bir durumun asla söz konusu olmaması sağlanıyor.

Arama Terimleri: google şikayet, google şikayet var, google şikayet hattı, google şikayet telefonu, google şikayetim var

One Response

  1. ABDULLAH UĞUR05063138647vatsapvar 10 Aralık 2023

Yorum Yap